Preot parohRustie Vasile Doru


Activitate:  

In 1994 pe 21 noiembrie am fost hirotonit diacon de catre IPS Pimen al Sucevei si Radautilor, la parohia Botus, Suceava. Am slujit ca diacon la parohia Maicii Domnului, Falticeni intre anii 1994-1995. Tot in aceasta perioada am functionat ca si profesor de religie la Sc. Gen. Al. I. Cuza Falticeni.
Pe 15 august 1995 am fost hirotonit  preot de catre IPS PImen al Sucevei si Radautilor la partohia Laura, jud Suceava. Am fost numit preot II la parohia Sf. Nicolae Liteni. Cu data de 1 octombrie 1996 am fost numit preot paroh la parohia Sf. Nicolae Liteni, unde slujesc si in prezent.

Intre anii 1995-2009 am functionat ca si profesor de Religie cu norma intreaga la Grupul Scolar Liteni. Dupa 2009 am mentinut legatura cu elevii pentru a-i catehiza prin parteneriate incheiate cu educatorii si dirigintii.

Activitate pastoral- misionara: Prin vizite la credinciosi, discutii individuale, predici cu continut adecvat, taina spovedaniei am reusit sa stopez fenomenul sectar care lua o amploare deosebita in perioada 1995-1996 cand s-a construit o casa de adunare. In prezent am in parohie doar 3 familii si 6 persoane apartinand cultului "Crestin dupa Evanghelie". Incepand cu anul 2013 se incearca infiintarea unei case de adunare penticostale in zona Lanul Garii. Miscarea nu este agreata de catre credinciosii parohiei.

Activitate filantropica: Am sprijinit Azilul de batrani Suceava prin colecte de alimente. Cand au fost persoane/familii afectate de inundatii s-au donat alimente, haine si bani. Alaturi de Primaria Liteni am contribuit la realizarea  a 3 case sociale. De asemenea au fost sprijiniti cu materiale  de constructii pentru refacerea locuintelor  mai multi crestini, in urma unor incendii sau situatii material deosebite. Atat timp cat a functionat Casa de Copii Liteni, pana in anul 2000 am sprijinit cu haine si  alimente acesti copii.

Activitate sociala: Exista o colaborare foarte buna cu toate institutiile locale. Impreuna reusim ca fiecare moment important din viata comunitatii sa fie marcat si de o slujba religioasa. De asemenea conlucram pentru combaterea fenomenelor antisociale si la mentinerea unui climat de morala crestina.

Activitatea administrativa: Ceea ce am realizat in domeniul administrativ ca slujitor si chivernisitor al Casei Lui Dumnezeu poate fi vazut in capitolul "proiecte realizate" intre anii 1996-2013.

2476

Psalm 116

Laudati-L pe Domnul, voi, toate neamurile,
pe El laudati-L voi, toate popoarele;
ca s-a intarit mila Lui peste noi
si adevarul Domnului ramane in veac.

Mihail Sadoveanu:

Se afla o priveliste incantata cum nu e alta pe lume. Nu departe de locul unde puhoiul Sucevii intra ca un palos de stecla in apa domoala a Siretului.”

Mihail Sadoveanu: „Nicoara Potcoava” despre Liteni

holy bible